Verslag maandbeker 13 augustus

Zondag 13 augustus 2017 zal binnen de Goese golf gemeenschap tot in lengte van dagen bekend staan als de Kobing Lin-dag. Want op deze dag scoorde Kobing die toch nog geen twee jaar golft, tijdens de maandbekerwedstrijd in de B-categorie 47 (zevenenveertig) Stablefordpunten en bracht daarmee niet alleen zijn flightgenoten Betsy Boutens en Cees de Jongh in opperste vervoering maar ook zijn handicap in één klap met 4.4 punten naar beneden van 23.0 naar 18.6. En volgens kenner Cees is het einde nog lang niet in zicht! En passant kaapte hij ook nog de nodige prijzen voor de neuzen van de overige deelnemers weg (neary, leary, longest), scoorde een two (met bijbehorende berg ballen), heroverde de felbegeerde parkeerplaats en ontving als klap op de (chinese ;)) vuurpijl ook nog de IJscup wisselbeker.

Het is maar goed dat in de B-categorie ook prijzen zijn voor deelnemers van het vrouwelijk geslacht. Zo won Betsy Boutens de longest op hole 16 en met 38 Stableford punten doorbrak zij de voor haar magische grens van hcp 36. Daarmee eindigde zij op de tweede plaats in de rangschikking. Henk van den Brink werd derde met 34 punten.

In de A-categorie iets minder spektakel maar wel mooie scores. Daar won Eric Kole, gevolgd door Rick Kole en Frans Versantvoort, was de neary op hole 3 voor ‘good old’ Sjaak Moerdijk en sloeg Janny van Dommelen op hole 11 het verst.

Opvallend was dat zowel de ‘dames-neary’ op hole 3 als de ‘dames-categorie B’ leary op hole 6 deze keer niet uitgereikt hoefden te worden. Dames toch 😉

Al met al een gedenkwaardige zondag, waar na een korte aarzeling in de vorm van een pittig buitje, ook de weergoden zich – zoals altijd volgens Cees – weer van hun goede kant lieten zien.

Aan het eind van de prijsuitreiking vertelde Sjaak Moerdijk dat hij, Steef Rost en ook Gerard Cremers stoppen met de organisatie van de maandbeker onder het motto dat er een tijd van komen is en een tijd van gaan, dat Erwin Slomp zich bereid verklaard heeft het stokje over te nemen, maar dat verdere versterking van het team zeer gewenst is.

Sjaak ,Steef en Gerard, bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren! Met Gerard en Cees hebben jullie de maandbeker weer op de kaart gezet.

Henk v.d. Brink
namens de maandbekercommissie

Wedstrijdverslagen