fbpx

Robotmaaier op De Goese Golf!

Wat te doen als u de robotmaaier tegenkomt?
Houd ruim afstand en probeer rekening te houden met de werkvolgorde (baan voor baan) en zet uw buggy of trolley niet in de baan (of volgende baan) van de machine. Sla niet als u de machine kunt raken.

Uw bal ligt in de baan van de robotmaaier.
Het kan gebeuren dat uw golfbal precies in de baan van de robotmaaier terecht komt. Probeer de bal absoluut niet op het laatste moment voor de machine weg te pakken! De bal wordt dan door de rollers ”weggetikt” naar de zijkant van de machine. U mag vervolgens de bal terugplaatsen zonder strafslag.

Veiligheid
De robotmaaier is uitgerust met sensoren en stopt automatisch als er golfers of tassen op zijn weg komen. Na enkele minuten vindt er een herstart plaats en vervolgt de machine zijn werk. Bij het rijden van fairway naar fairway moet de machine soms ook de paden volgen. Als u de machine tegenkomt kunt u het beste even opzij stappen. De machine kan dan ongehinderd door. Als de machine langer dan enkele minuten een obstakel detecteert, wordt de machine in de beveiligingsstand gezet en wordt een sms naar de Greenkeeping gestuurd.

Achterop de machine zit een rode knop, de noodstop. Wanneer deze wordt ingedrukt gaat onmiddellijk de motor uit. Gebruik deze alleen in echte noodgevallen

De Robotmaaier op De Goese Golf