Nieuwe ‘regels’ buddywedstrijd v.a. 3 juni

Vanaf 3 juni spelen we met nieuwe regels om het nog sportiever en gezelliger te maken voor zowel beginnende als ervaren golfers!

Wat is de buddymiddag?
Ervaren golfers (buddy’s) nemen de beginnende golfers mee in een wedstrijd, die vooral voor de gezelligheid wordt gespeeld. De buddy’s leggen de spelregels uit, vertellen over etiquette in de baan, de verschillende wedstrijdvormen en helpen je scorekaarten in te vullen. Ook kunnen ze je helpen om handicap 54 te halen of te verbeteren.

Er zijn leuke prijzen te winnen, zoals ballen, bonnen, bloemen of bonbons en speciaal voor de beginnende golfer ook een les bij de Goese Golfschool! Als je nog nooit van een Leary of Longest hebt gehoord is dit je kans om dat te leren, en die prijs misschien nog wel in de wacht te slepen ook.

Maar ook voor ervaren golfers is het plezierig om aan de buddy middag mee te doen. Jouw advies en ervaring kan het golfplezier van de beginners een stuk op weg helpen. Daarnaast kan je qualifying lopen als je wilt en is er een prijs voor de beste buddy, dus ook voor jou de mogelijkheid om te strijden voor prijs en eer!

Wat is er veranderd?
Voortaan speelt iedereen vanaf een tee naar keuze. De richtlijn is als volgt:

  • Wit Heren hcp 10 of lager
  • Geel Heren en dames met hcp 20 of lager
  • Blauw Heren en dames met hcp28 of lager
  • Rood Heren en dames met hcp 36 of lager
  • Oranje Heren en dames met hcp 54 of Golfbaanpermissie

Daarnaast bepaal je zelf of je qualifying wilt spelen of niet. Het is dus niet meer verplicht! Je geeft je voorkeur door aan de receptie op de dag van de buddymiddag. We proberen het zo te regelen dat je dit bij inschrijving kunt aangeven, maar dat hebben we nog niet helemaal rond.

Hoe ziet een buddymiddag er uit?
De buddymiddag begint om 2 uur met een uitleg van de spelvorm en de indeling van de flights. We stellen alle buddy’s voor zodat iedereen weet tot wie hij zich moet richten. Om 3 uur slaan we af en de middag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en borrel, waarna je als je wilt nog van een speciaal menu in het restaurant kunt genieten. De kosten voor deze sportieve en gezellige middag zijn 3 euro.

De volgende buddymiddagen zijn op:
3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december.

Kom jij ook? Je kunt je altijd opgeven via de site van de Goese Golf of contact opnemen met de receptie. Op de site van de Goese Golf vind je ook de vrolijke verslagen van vorige buddymiddagen.

We kijken uit naar je komst,

Marcel en Janny Westerhuis – Marten en Stella van Heusden

Laatste nieuws