fbpx

Verslag Herendag 10 maart

Het was een zonovergoten dag en de baan was al aardig aan het opdrogen. We zijn op weg naar de lente. Bijna alle deelnemers hebben inmiddels een tienrittenkaart aangeschaft.

De 28 deelnemers aan de herendag gingen welgemoed van start. Er waren nog een paar wintergreens en de rest stond op de zomerstand. De wedstrijdleider van dienst zaaide volop verwarring over het al dan niet uitholen op de wintergreens. Zijn excuses aan de deelnemers werden na afloop aanvaard. Afgesproken werd dat de Commissie voor de volgende wedstrijden een eenduidig overzicht zal maken voor het spelen onder wintercondities, zodat eenieders kansen gelijk zijn.
Er is goed gespeeld, op 2 na scoorde iedereen boven de 30 stableford punten. Rens Griep, Hans van de Voorde en Adrie Phaff kregen slagen in mindering wegens hun podiumplaatsen van vorige week. Ze bleven deze week dan ook uit de prijzen.

De neary’s waren voor Rob Smit en Anton Kunst. De leary’s gingen naar Martin Huisman en Adrie Phaff. Er werden 3 Birdies gemaakt en wel door Evert van der Kaaij (8), Sjaak Moerdijk (4) en Rob Smit (4). De hole in one kwam niet op het bord dus de daarvoor beschikbaar gestelde prijs kon niet worden uitgekeerd.
Peter Hofman stelde een doos ballen beschikbaar voor de nummer 25 van het klassement. Dank Peter. De ballen waren voor Anton Kunst.

Jim Shelton legde met een score van 40 punten beslag op plek 3. Het zilver ging met 46 (!) punten naar Johan Prins, die dacht hiermee hoge ogen te gooien. Maar niemand had gerekend op good old Sjaak Moerdijk. Hij slaagde er nauwelijks in een slechte bal te slaan en pakte de eerste prijs met maar liefst 47 punten.

Mannen, volgende week is het nog mooier weer en spelen we Texas Scramble. Meld je aan. Het is toegestaan om voorkeuren m.b.t. de flight indeling aan te geven bij inschrijving. De commissie zal dar zoveel mogelijk rekening proberen te houden.

Albert Schuurmans