fbpx

De Goese Zomeravond Wandeling

Samen met een aantal échte Goese ondernemers is het initiatief ontstaan voor De Goese Zomeravond Wandeling. Een wandeling van 6,5 kilometer in een prachtige natuurgebied met mooie vergezichten. Normaliter is de golfbaan alleen toegankelijk voor golfende bezoekers maar daar komt nu verandering in! Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2022, is De Goese Zomeravond Wandeling.

Wandelen is gezond en dat doen we eigenlijk te weinig

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moeten we dagelijks een half uur matig intensief bewegen. Van heel rustig wandelen gaat je conditie niet heel erg vooruit, omdat je je hart en longen dan te weinig gebuikt. Wandel je echter in een stevig tempo waarbij je hartslag stijgt en je sneller gaat ademhalen, dan train je je conditie. Uiteindelijk wordt je hart hierdoor sterker en dit heeft een positief effect op je bloeddruk en je bloedvaten. Hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten af. Tijdens het wandelen train je ook je longcapaciteit om zuurstof goed op te nemen en te transporteren via je hart en bloedvaten.

Wandelen is een goede manier om op gewicht te blijven of om gewicht kwijt te raken. Wandelen kun je relatief (bijvoorbeeld vergeleken met hardlopen) lang volhouden en op die manier kun je veel energie verbruiken. Bovendien verbrand je tijdens wandelen relatief veel vet. Uiteraard moet je om van wandelen af te vallen ook rekening houden met je energie-inname. Wandelen heeft als voordeel dat het een weinig blessuregevoelige sport is. Intensief sporten is niet voor iedereen met overgewicht haalbaar en verstandig.

De Goese Golf is een unieke locatie

De Goese Golf is een ruime parkbaan die normaliter alleen toegankelijk is voor golfende bezoekers. De locatie trekt jaarlijks vele golfliefhebbers uit heel Nederland maar ook België en Duitsland. Dit bijna 80 hectare Zeeuwse natuurpark ligt op nog geen kilometer van de Oosterschelde en wordt mede daardoor bezocht door vele watervogels. De locatie is meer dan alleen een golfbaan en met de wandeltocht willen we dat graag aan de Goesenaren laten zien.

Ondernemers die gezondheid en bewegen belangrijk vinden

De Goese Zomeravond Wandeling is een initiatief van Innovate Personal Training en De Goese Golf. Bij beide ondernemingen speelt een gezonde levensstijl een belangrijk rol. Innovate Personal Training is dé specialist op het gebied van personal training en zet zich in om zoveel mogelijk mensen in Goes in beweging te krijgen. De persoonlijk aanpak zorgt ervoor dat opgeven geen optie is. De Goese Golf is dé plek in Zeeland om te genieten van het golfspel of om te leren golfen. Vele denken dat golfen geen sport is, niets is minder waar. Golfen is gezond op fysiek en mentaal vlak. Zo kun je met een ronde 18 holes golf al snel ruim 100 calorieën verbranden.

Wil jij als Goese/Zeeuwse ondernemer hier ook een steentje aan bijdragen? Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur een bericht naar geert@goesegolf.nl en wij nemen spoedig contact op.

Aanmelden

Reserveren is noodzakelijk en kan via het formulier. Voor ons is het, ondanks dat het kosteloos is, noodzakelijk om te weten hoeveel gasten er komen. Aanmelden kan voor een wandeling van 6,5 kilometer maar voor de ouders met kinderen bestaat de mogelijkheid om 3 kilometer te kiezen.

Startpunt: De Goese Golf, Krukweg 31 in Goes
Kosten: Deelname aan De Goese Zomeravond Wandeling is gratis

De Brasserie van De Goese Golf

Uiteraard is het mogelijk om te blijven dineren vooraf bij ons in de Brasserie. Steeds meer mensen weten ons te vinden voor een heerlijk gerecht ven de menukaart of een écht Zeeuws biertje van de tap. Ook als niet golfer ben je hier namelijk meer dan welkom! Speciaal deze dag serveren wij naast de gerechten van het menu een gezonde dagspecial. Reserveren is gewenst en kan telefonisch: 0113 – 229 557

Inschrijving is gesloten

Bekijk hier alle informatie over uw deelname
Bekijk hier uw starttijd